Caută
Close this search box.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel: ”Fraților, dacă aveți gripă, stați acasă!”

adrian streinu cercel

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat că gripa se tratează, există un antiviral care stopează propagarea virusului. De asemenea, medicul îndeamnă populația bolnavă să stea acasă și să nu-i infecteze pe alții.

Ar trebui să terminăm cu această trăsnaie. Când se pune diagnosticul de gripă, e unul cât se poate de clar. Până când și eu l-am învățat. Te doare capul, faci febră 39-40 de grade, te dor mușchii, ai o stare ca și când ai fi bătut, e gripă! N-ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie, care-ți va spune: ai gripă clinică! Acum, moda asta să facem teste de dimineață și până seara și bombardăm camerele de gardă cu zeci, sute de pacienți este o aiureală! Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Recomandarea mea clară e: stați fraților acasă, luați-vă medicamentele, nu mai umblați după teste de gripă, că le faceți degeaba: 80% din ele sunt pozitive, 20% sunt fals negative. Dacă aveți un test fals negativ, ce o să spuneți? Că nu aveți gripă când aveți gripă?”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel, miercuri, la Ministerul Sănătății.

Streinu-Cercel a mai spus că gripa se tratează cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Oseltamivir sau Tamiflu, care are efect în 24 de ore și nu înțelege de ce medicii nu-l prescriu.

Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem numărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a mai explicat managerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri