Caută
Close this search box.

Un fost angajat de la ISU Dolj a fost dat afară pentru că nu era rudă cu nimeni

isu dolj

Un fost angajat al ISU Dolj dezvăluie caracatiţa de pile din cadrul instituţiei, afirmând că el a fost dat afară pentru că nu era rudă cu nimeni. Corpul de Control al MAI a ajuns la ISU Dolj, pentru a face verificări în acest caz.

Claudiu Ciucă a lucrat timp de cinci ani ca subofiţer în cadrul ISU Dolj. În 2011, a fost disponibilizat, alături de alţi 15 colegi. Ciuca susţine că disponibilizările au avut un singur criteriu: păstrarea celor care aveau pile.

„Noi am fost 36 de comandanţi de echipaj. Toţi am avut aceeaşi problemă. Adică, eu am fost subofiţer care, în aprecierea de serviciu, atunci, în 2011, când trebuia să ne dea afară, mi s-a spus că subofiţerul prezintă deficienţe în conducerea operaţiunilor de intervenţie şi întocmirea proceselor verbale de după intervenţie. Toţi cei 36 de comandanţi de echipaj am avut aceeaşi problemă. Niciunul n-a avut altceva. Toţi cu punct şi cu virgulă, toţi am fost copy-paste.

(…) Sunt foarte mulţi piloşi. Sunt copii, foarte mulţi afini, nepoţi, veri… Colonelul Florea… şi inspectorul şef are copilul. L-a avut la Bucureşti, din ce ţin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Maris are copilul. Colonelul Stanasel a avut copiii, şi-a dat demisia. Şi pe la Băileşti câţi sunt… comandanţi de echipaje, comandantul Detaşamentului… Numai piloşi. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după şase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenţie la incendiu sau la un accident, la o salvare. Nu aveau pentru că erau piloşi care erau puşi să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiţie. Ziceau ”, a povestit Claudiu Ciuca, fost subofiţer la ISU Dolj, pentru Gândul.

Fostul angajat spune că „pilele” erau cunoscute de toată lumea şi erau protejate, fără ca cineva să îndrăznească să comenteze.

„Nu am fost direct angajat comandant de echipaj, dar prin calificative, prin lucrul bun pe care l-am făcut la subunitatea respectivă, am fost promovat ca şi comandant de echipaj. Mi s-a propus promovarea respectivă pentru că am fost un subofiţer exemplu, ca să vă spun aşa, ca fapt divers. Nu am fost un subofiţer problema. M-au urcat în funcţia de comandant de echipaj, după, când a venit restructurarea, noi am fost… a fost o chestie foarte mare că au plecat foarte mulţi subofiţeri ca şi comandanţi de echipaj, iar la servanţi, fiind 121 de servanţi, au plecat doar 9. Acolo s-a putut învârti chestia să rămână mai multe pile, mai mulţi copii, mai multe neamuri… Sunt foarte mulţi care nu vor să vorbească pentru că le este ruşine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar şi ei ştiu sistemul şi ştiu cum au plecat. Pentru că aşa e sistemul: nu ai pile, pleci. În ţara românească aşa se întâmplă: nu ai pila, eşti dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporţi frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, varul, care e nepotul, fânul, nasul…Ei au rămas” , a spus Claudiu Ciucă.

Potrivit lui Claudiu Ciucă, şi transferurile dintr-o unitate în alta erau făcute tot pe baza unor relaţii de rudenie, prietenie şi chiar pe un sac de peşte.

„Tot timpul, la Craiova, nu a fost deficit. Tot timpul ei au fost pe zero, dar ştim că tot timpul o maşină de intervenţie pleacă, poate, şi cu doi subofiţeri la intervenţie pentru că unul e în concediu sau nu sunt pur şi simplu. Dar ei nu au fost pe deficit pentru că au făcut rapoarte şi s-au luat subofiţeri din ţară şi s-au adus pilele. Nu veneau orice subofiţer care nu avea treabă cu nimeni şi îl transferau de la Timişoara sau Bucureşti, de la Arad şi-l aduceau la Craiova. Nu, venea X: … pe bani. Să fim conştienţi că nu vin decât pe bani. Mi s-a şi spus că dacă se dau bani.. Se dau bani, da, foarte mulţi bani. Bani grei s-au dat la început. S-au făcut arestări pe un sac de peşte, ştim bine… Nu dau nume, că mi-e greu să dau nume. S-a făcut arestare pe un sac de peşte şi pe unul de făină”, a mai povestit fostul subofiţer la ISU Dolj.

Reprezentanţii ISU Dolj nu au comentat, până acum, acuzaţiile aduse de fostul angajat. Într-un comunicat de presă, aceştia confirma că există 101 cadre angajate în cadrul Inspectoratului care au diferite grade de rudenie. Spun însă, că nu există nici un fel de incompatibilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri