Caută
Close this search box.

Un nou PERICOL pândește mapamondul. OMS avertizează că s-ar putea răspândi pe tot globul

Un nou pericol pândește mapamondul. Este vorba de noul coronavirus din China, despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că s-ar putea răspândi pe tot globul.

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă către spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru scenariul ce va urma.

„Din informațiile pe care le avem, este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potențial în rândul familiilor, dar este foarte clar chiar acum că nu avem o transmisie susținută de la om la om”, a declarant Maria Van Kerkhove, directorul interimar al unității de boli emergente din cadrul OMS.

Totuși, organizația internațională se pregătește pentru posibilitatea răspândirii pe scară mai largă, a adăugat Van Kerkhove. „Suntem încă în primele zile, nu avem o imagine clinică clară”, a explicat, marți, oficialul OMS.

Până în momentul de față, în orașul Wuhan din China au fost deja confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Ba mai mult, unul dintre bolnavi a pierdut lupta cu viața.

Ceea ce a pus autoritățile pe jar a fost cazul unei femei din China, care a fost plasată luni în carantină în Thailanda. Acesta este primul caz detectat în afara Chinei.

Coronavirusul care face ravagii în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, care au făcut în trecut o mulțime de victime. Printre simptomele principale regăsim febra și dificultățile respiratorii.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS, informează Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri