Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă. Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China.

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost izolată.

Femeia a fost scăpată cu targa de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

„Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iași nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marți”, spunea Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, vineri seara.

Profesoara s-a întors în 1 februarie din China.

EI BINE, DIN FERICIRE suspiciunea de coronavirus a fost infirmată în cazul profesoarei din Suceava recent întoarsă din China. Potrivit primelor analize, femeia nu are coronavirus.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului National de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” că, probele pacientei de 33 de ani din Suceava internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași sunt negative pentru gripă și noul coronavirus. Tânără nu este infectată cu noul coronavirus. În aceste condiții, medicii infecționiști din unitatea sanitară ieșeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul”, a anunțat Ministerul Sănătății, câmbătă, într-un comunicat.

 

546 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here