Compania de Drumuri s-a decis că este momentul să plaseze staţii de încărcare pentru maşinile electrice pe Autostrada A1 şi Autostrada Soarelui şi se pregăteşte să lanseze o licitaţie în acest sens.

“CNAIR SA anunţă persoanele interesate că în perioada 06.02 – 16.02.2020 se desfăşoară procesul de consultare de piaţă privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului Instalarea staţiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice în anumite Spaţii pentru Servicii situate pe Autostrada A1, tronsoanele Nădlac – Timişoara – Sibiu şi Piteşti – Bucureşti şi pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa”, se arată îmtr-un comunicat al CNAIR.

Este vorba de 12 staţii de incărcare pe A1 (câte şase pe sens) şi de 8 staţii pe A2 (câte 4 pe fiecare sens). Pe Autostrada Soarelui staţiile vor fi plasate la Cernica (Ilfov) km 19+800, Vâlcele (Călăraşi) km 88+300, Feteşti (Ialomiţa) km 139+830 şi Murfatlar (Constanţa) km 186+580.

“Staţia de încărcat vehicule electrice va avea cel puţin 2 puncte de reîncărcare (…) din care un punct de reîncărcare cu putere înaltă,care permite un transfer de energie electrică către un vehicul electric sau electric hibrid plug-in, la o putere mai mare de 22 kw current continuu şi un punct de reîncărcare cu putere înaltă, care permite un transfer de energie electrică către un vehicul electric sau electric hibrid plug-in, la o putere mai mare de 22 kw curent alternativ”, se arată în documentele CNAIR.

Toate staţiile de pe A1 şi A2 vor permite utilizatorilor să achite online printr-o aplicaţie dedicată sau cu ajutorul cardului bancar. Programul de funcţionare al staţiilor de reîncărcare va fi permanent (24h/zi, 7 zile/săptămână).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =