Caută
Close this search box.

Cât costă măştile antigripale achiziţionate de Gabi Firea, împărţite bucureştenilor prin STB?

gabriela firea

Măştile antigripale pe care le primesc în aceste zile bucureştenii care circulă cu autobuzul au un preţ. De unde le-a achiziţionat PMB prin încredinţare directă?

Gabriela Firea anunţa, luni, pe 27 ianuarie, că va cauta soluţii legale pentru cumpărarea de măşti sanitare de protecţie, care să le fie distribuite călătorilor din autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB.

La acel moment, Gabi Firea a spus că accepta inclusiv donaţii pentru această acţiune, deşi nu se aşteaptă realmente că cineva să contribuie în acest fel la protejarea populaţiei de gripă.

După numai trei zile, pe 30 ianuarie, STB a anunţat că din ziua următoare, adică de vineri, 31 ianuarie, va începe să pună la dispoziţia călătorilor 100.000 de măşti. Acestea urmau să fie disponibile la punctele de vânzare a cartelelor şi la şoferi. În plus, controlorii urmau să le ofere călătorilor măştile sanitare de protecţie.

Şi, într-adevăr, de vineri a început distribuţia măştilor în mijloacele de transport în comun. Potrivit unui răspuns formulat de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) la solicitarea Ziare.com, articolele sanitare au fost cumpărate de la un mare comerciant de profil.

„Pentru achiziţia măştilor de protecţie, au fost transmise cereri de oferta către furnizorii de profil de pe piaţă.

În urma selecţiei de oferte (realizată de către STB SĂ), au fost achiziţionate, prin procedura de achiziţie directă, un număr de 150.000 de bucăţi (respectiv 3.000 de cutii) de la SC DENTSTORE SRL, în valoare totală de 27.750 lei. (deci 9,25 lei cutia sau 0,185 lei o mască – n.red.).

Menţionăm că, în această perioadă, pe piaţa se înregistrează o cerere crescută de astfel de măşti de unică folosinţă. (…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri