Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a recomandat, vineri, în contextul situaţiei generate de răspândirea coronavirusului, ca toate activităţile legate de organizarea şi desfăşurarea turneului final al Campionatului European de fotbal EURO 2020 la Bucureşti să continue conform graficului stabilit.

„Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc şedinţa lunară a Comitetului interministerial de coordonare şi organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal 2020. Ministerul Tineretului şi Sportului a fost reprezentat de către secretarul de stat, Dragoş Coman, întâlnirea fiind prezidată de consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu.

Din cauza situaţiei generate de răspândirea virusului COVID-19 (coronavirus) şi a posibilelor implicaţii pe care acest fapt le-ar putea avea asupra desfăşurării Campionatului European de fotbal EURO 2020 la Bucureşti, la întâlnire a fost invitat şi secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Recomandarea acestuia în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea evenimentului fotbalistic ce va avea loc în vară a fost de a continua activităţile stabilite conform graficului. Acesta a mai spus că orice decizie va fi luată ţinându-se cont de hotărârile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a Direcţiei de Sănătate Publică a Uniunii Europene şi a UEFA. Până atunci însă, lucrurile trebuie să decurgă normal”, se arată într-un comunicat de presă postat, vineri, pe site-ul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Secretarul de Stat Dragoş Florin Coman a declarat că Ministerul Tineretului şi Sportului susţine continuarea tuturor activităţilor în ritm susţinut pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate fără a ne prevala de situaţia actuală, potrivit Agerpres. Şi reprezentantul FRF, managerul de proiect Florin Şari, a anunţat că UEFA a transmis federaţiei să nu se abată pentru nici un pretext de la procedura organizatorică.

Momentan nu este nevoie de a schimba ceva în privinţa organizării EURO 2020.

76 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =