Caută
Close this search box.

CORONAVIRUS. Profesorul român, condamnat la închisoare în China, nu poate fi adus în țară din cauza epidemiei

Profesorul clujean Marius Balo, condamnat la 8 ani de închisoare în China, nu poate fi adus în România din cauza epidemiei de coronavirus.

Avocatul lui Marius Balo, Eugen Iordăchescu, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că activitatea instituțiilor publice din China a fost suspendată în perioada 3 – 9 februarie.

„Conform informațiilor pe care le-am primit din partea consulatului român din Shanghai, întâlnirea comisiei penitenciarului din China, prevăzută pe data de 4 februarie, a fost amânată.

Motivul este prelungirea suspendării activității instituțiilor publice de la 3 la 9 februarie, din cauza epidemiei de coronavirus din China. Încă nu avem o dată certă pentru reprogramarea comisiei, însă sperăm ca imediat după 9 februarie să ni se comunice termenul reîntoarcerii lui Marius Balo în România”, a spus Iordăchescu.

Un român condamnat la închisoare în China va fi TRANSFERAT în România

Ministerul Justiţiei a fost informat recent că autorităţile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo, profesorul universitar condamnat la opt ani de închisoare în statul asiatic, în România.

FOTO: CityNews

Partea română urma să întreprindă demersuri pentru aducerea în ţară a lui Marius Balo, în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri