Caută
Close this search box.

Ludovic Orban spune că banii bucureştenilor au fost sifonaţi pe pomeni VIDEO

guvernul

Premierul Ludovic Orban a scos în evidenţă, în cadrul unei şedinţe a PNL Sector 1, „dezastrul administrativ” din Bucureşti din mandatul Gabrielei Firea.

„Bucureştiul e într-o situaţie grea, cu Firea, e în insolventa. Nu s-a făcut nimic. Firea are nesimţirea să se ducă la Compania Naţională de Investiţii să îi ceară să finanţeze sala polivalenta. Banii au fost sifonaţi prin pomeni. Cum să plimbi pensionari prin Grecia? Cum să dai vouchere pentru biciclete, când nu ai construit piste de biciclete?

Este un dezastru administrativ cum nu a existat în Bucureşti. Eu am crezut că apogeul nerealizărilor l-a atins Oprescu. Fraţilor, e mai rea Firea decât Oprescu, dacă puteţi să vă imaginaţi. Noi nu am avut primar general, am avut purtător de cuvânt, showman. Ea ne sfidează cu toate minciunile şi cu toate nerealizările lor”, a declarat Ludovic Orban.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că premierul ”Orban este Dragnea 2”, pentru că a tăiat bugetul Capitalei şi ”a asmuţit Guvernul” împotrivă sa pentru a face controale în Primărie.

„Controale s-au făcut şi încă foarte multe, în perioada când aveam o situaţie foarte tensionată cu Liviu Dragnea, care mi-a trimis foarte multe mesaje negative şi a trimis foarte multe echipe.

Am pregătit deja ştergarul, pâine, sarea. Îi aşteptăm pe domnii sau doamnele trimise de ministrul de Finanţe. Este îngrozitor să avem astfel de oameni nepregătiţi la conducerea unui minister, pentru că există autonomie locală şi doar primarul, fie că este general sau al unei localităţi, oraş, municipiu, doar primarul împreună cu consiliul general pot să decidă asupra oportunităţii. Aceasta este legislaţia în vigoare, nu o poate modifica prin declaraţii politice niciun ministru.

Controale s-au făcut, şi încă foarte multe, în special în perioada în care eram într-o situaţie mai dificilă cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Mi-a transmis foarte multe mesaje negative şi a trimis foarte mulţi controlori, auditori etc. Am avut în 3 ani şi jumătate de mandat peste 50 de controale, cele mai multe în ultimul an şi jumătate. Am avut controale de la Curtea de Conturi, ANAF, Ministerul de Finanţe, Inspectoratul de stat în construcţii, Inspecţia Fiscală, DSP, ITM, absolut toate instutiile din subordinea Primăriei Capitalei şi toate companiile municipale au fost super verificate, hiper verificate!

Nu are cum să vină Corpul de Control al ministrului de Finanţe pentru că administraţia locală nu este în subordinea Guvernului şi este ilegal să fie trimis la o primărie. Este ca şi cum eu aş trimite Corpul de Control al primarului să verifice Ministerul de Finanţe. Exact aşa cum eu pot să fac acest lucru, la fel de legal poate să o facă şi domnul Citu.

Pe oricine va trimite, noi îi primim. Pentru mine, domnul Orban este Dragnea 2. A tăiat bugetul Primăriei Capitalei şi a asumutit jumătate de Guvern asupra mea, acum vrea să ne sperie şi cu acest control. O lozincă ar putea suna aşa: Orban pentru noi este Dragnea 2!”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri