Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, este dezbătută şi votată, astăzi, în Parlament.

Moţiunea denumită ‘Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti’ a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Premierul Ludovic Orban a susținut un discurs acid la adresa parlamentarilor din opoziție, pe care îi acuză că trei ani de zile l-au ”slugărit pe Dragnea”.

”Înțeleg că aveți probleme cu cititul așa că sunt înțelegător…Vreți nu vreți, sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea. Trei ani de zile l-ați slugărit pe Dragnea. Nu ma las judecat de voi! Singurul lucru care v-a deranjat și v-a determinat să depuneți moțiune de cenzură a fost răspunderea Guvernului pe un regim electoral care aduce un plus de democrație”, a spus Orban, în plen.

”Ne acuzați pe noi că dăm OUG-uri? Am dat OUG după ce ați pus pe butuci companiile statului. Ce ați făcut 3 ani de zile? Ne cereți socoteală pentru 3 luni în care am refăcut imaginea României. Depuneți moțiune pentru că vă e frică de democrație, că într-un sistem democratic veți pierde jumătate dintre primari. Nu dau doi bani pe afirmațiile voastre despre democrație, v-ați bătut joc de români. Erați travestiți în albine și promiteați miere. V-ați dat arama pe fata(…) Sunteți doar niște viespi care nu aveți decât ac și venin pentru români”, a mai spus Orban, în huiduielile Opoziției.

Victor Ponta a venit la tribuna Parlamentului unde i-a dat replica premierului Orban, care l-a acuzat anterior că s-a operat într-o clinică privată din Turcia, nu în România.

”Să știți că eu m-am operat la picior, nu am fost la o clinică de dezalcoolizare. Aceste clinici de dezalcoolizare de azi le puteți plăti din bani publici”, a spus Ponta, în Parlament.

1 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =