Două firme românești din nordul Londrei au primit scrisori anonime cu conținut xenofob în limba engleză. Ambele firme sunt situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică.

Pe Watling Avenue, o stradă comercială din Burnt Oak, se află trei firme românești: un birou de contabilitate, o covrigărie și un magazin alimentar, scrie Petru Clej pe rfi.ro.

Covrigăria Kroky este recent deschisă. Patronul ei, Andrei Liviu Chiroșcă, a primit scrisoarea prin poștă săptămâna trecută:

„Nu v-ați îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi.

Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară.

Nu mai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (nici unul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are nici un rost să mergem la acest centru comercial.

O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși.

Plecați odată!” – este traducerea textului original în engleză.

Și biroul de contabilitate, al cărui proprietar este Nicolae Caminschi (originar din Republica Moldova), a primit fotocopia articolului pe care era tipărit textul în engleză „PLECAȚI ACASĂ – ȘI LUAȚI-VĂ ESCROCII ȘI ȚIGANII CU VOI”.

FOTO: rfi.ro

„Sunt obșnuit, asta e a doua oară când primesc așa ceva”, spune Andrei Liviu Chiroșcă. „Deocamdată suntem bine primiți aici, de abia am deschis magazinul”, spune el despre atitudinea localnicilor.

„Dacă sunt englezi atunci sunt analfabeți. Probabil că sunt niște englezi fără școală”, adaugă el, citat de rfi.

„Am primit o scrisoare identică anul trecut, când Marea Britanie nu ieșise încă din Uniunea Europeană. Succes lor dacă asta vor. România e tot casa mea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here