Teodor Meleşcanu, fostul ministru de Externe şi fost preşedinte al Senatului, a fost chemat la DNA.

În dosar se fac cercetări în legătură cu modul în care poziţia Guvernului României, prin agentul guvernamental la CEDO, a fost modificată într-un proces deschis în urmă cu mai mulţi ani de Liviu Dragnea împotriva statului român.

Dragnea reclama că i s-au încălcat drepturile fundamentale în dosarul în care a fost condamnat pentru prima oară la închisoare cu suspendare, cel legat de fraudaurea referendumului pentru demiterea preşedintelui României din 2012.

Suspiciunile procurorilor sunt legate de modul în care a fost schimbată poziţia guvernului României în acel dosar, după ce agentul guvernamental al României a fost schimbat în 2018 de un guvern compus din membri ai PSD.

În perioada respectivă, Teodor Meleşcanu era ministru de Externe şi, practic, în subordinea sa directă funcţionează agentul guvernamental al CEDO care, conform reglementărilor, trebuie să obţină un acord al Executivului înainte de a formula aceste poziţii către CEDO, potrivit Digi24.

Agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat în luna august, la cerere, din funcția de secretar de stat, de către premierul Viorica Dăncilă.

„În primul rând nu știu despre ce este vorba. E o citație. Am primit-o, dar din câte știu eu nu este în dosarul lui Mocanu. În zilele următoare, în calitate de martor. (…)

Este posibil ca citația să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu știu în ce dosar am fost citat”, a precizat Teodor Meleșcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.