Caută
Close this search box.

Traian Băsescu afirmă că UDMR e vinovată pentru ce s-a întâmplat la Ditrău

traian băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că de scandalul de la Ditrău este vinovat UDMR-ul, acesta fiind rezultatul politicii partidului.

”Din observaţiile mele ca om politic la vârf, fost preşedintele, legat de Ungaria vă pot spune că sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanţate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreapta sau extrema dreaptă din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat ca şi romanii primesc acelaşi tratament în acea zonă a ţării.

”Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică romanilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Deci, acelaşi tratament se aplică romanilor. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins. Marko Bela a fost înţelept. Kelemen Hunor este un radical care urăşte romanii, urăşte sărbătorile româneşti”, a mai declarat Băsescu.

Legat de declaraţia conform căreia cetăţenii din Ditrău nu mănâncă pâine din mâinile unor oameni cu culoarea pielii închisă, Traian Băsescu considera că asta ”arată cât sunt de deformaţi de politica UDMR-ului”.

”Dacă UDMR-ul ducea o politică înţeleaptă, nu avea nici-un efect politica Fidesz-ului sau a Jobbik-lui sau a presei finanţată de la Budapesta. UDMR-ul s-a aplecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar”, a spus fostul preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri