Caută
Close this search box.

Care este tratamentul bolnavilor de SARS Cov 2019 din România

tratamentul bolnavilor

Medicii din întreaga lume folosesc patru medicamente principale pentru tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

Institutul “Matei Balș” a dezvoltat o schemă de tratament pentru comunitatea medicală din România bazată pe cele patru medicamente care au dat rezultate în combaterea noului coronavirus.

Întreaga schemă de tratament realizată de Institutul “Matei Balș”, împreună cu indicațiile terapeutice o publicăm mai jos.

Medicamentele nu se găsesc în farmacii. Cele mai multe dintre ele sunt distribuite prin programele naționale de sănătate. Kaletra e un compus ce e utilizat în tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir. Acesta nu se distribuie decât cu acordul companiei producătoare. Tamiflu, cel mai cunoscut, se eliberează exclusiv cu rețetă.

Tamiflu. Este un antiviral care a fost folosit în 2013 pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1. Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecției, pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente – Lopinavir și Ritonavir. Combinația dintre cele două reprezintă o procedură de intervenție și de prevenție împotriva HIV.

Lopinavir e cel care acționează împotriva virusului, Ritonavir având de a încetini filtrarea primei substanțe de către ficat pentru a o ține mai mult în organism, mărindu-se posibilitatea de acțiune împotriva virusului.

Kaletra nu se găsește în farmacii, dar este un medicament aflat pe lista programului național pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV.

O cutie cu 120 de comprimate e listată cu un preț de 1.108,13 lei, iar un flacon cu două soluții injectabile, una de Lopinavir și una de Ritonavir, costă 602,93 lei.

Chloroquine (Plaquenil, Clorochină, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului.  Chloroquine e, de fapt, utilizat în tratarea malariei. În 2003, medicii au observat că această substanță are efect asupra persoanelor infectate cu SARS, tot un coronavirus. Atunci a fost folosit pe scară largă. Medicii chinezi și-au amintit de Chloroquine și în cazul coronavirusului COVID-19, iar folosirea acestei substanțe dă rezultate. Chloroquine se găsește și în farmaciile din România, medicamentul numindu-se Plaquenil. Există posibilitatea ca el să fie folosit pe scară largă de medicii din România.

Hidroxiclorochina inactivează un receptor din organism sensibil la virus și modifică PH-ul celular. Modificarea PH-ului celular determină inhibarea infectării și răspândirea virusului în organism. Medicamentul are efect în prevenirea răspândirii virusului în celulele organismului. Cel mai important aspect, e că substanța are efect și în prevenție, poate fi făcut tratament și înainte de expunerea la virus.

Remdesivir este a treia soluție de tratament împotriva coronavirusului. Din păcate, acest medicament nu este omologat. A intrat în faza de testare pe oameni. A fost folosit pe scară redusă în spitalele din Wuhan, China, dar și în statul Washington, SUA. Conform declarației unui medic din acest stat, primul pacient american vindecat de coronavirus a fost tratat cu Remdesivir.

Accesul la medicament se face în urma unei aprobări primite de la compania producătoare (program compasional, cum scrie în document). Mai mulți oficiali au declarat că reprezintă marea speranță în ce privește tratamentul împotriva COVID-19.

În document se spune că “utilizarea corticosteroizilor rămâne controversată” și se face referire la experiența în tratare a medicilor chinezi, dar și a celor din Italia.

De asemenea, în document sunt o serie de indicații terapeutice specifice cu privire la modul în care trebuie să fie îngrijiți bolnavii adulți, dar și copiii.

Sunt listate toate investigațiile necesare, analizele, dar și parametrii care trebuie urmăriți în tratament. În document sunt prezentate și toate criteriile după care se fac externările din spital în urma însănătoșirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri