Caută
Close this search box.

Mărturii: La Wuhan se respiră, de la o zi la alta, tot mai liniștit

coronavirus

La Wuhan, în sălile rezervate competițiilor sportive, expozițiilor și conferințelor internaționale, transformate în spitale temporare, se lasă liniștea, scrie jurnalistul Dan Tomozei. Stabilit în China de aproape 10 ani, Tomozei descrie pe site-ul său, situația actuală din uriașul stat asiatic.

„Murmurul miilor de oameni care au fost tratați în fiecare spațiu a amuțit. Sistemele de electricitate care au funcționat fără pauză vreme de zeci de zile sunt lăsate și ele să se odihnească. Sunt zorii unei noi zile la Wuhan. Salvatori reușesc să își tragă sufletul, în sfârșit … pentru o vreme. Pentru că, după câteva zile de odihnă, se vor întoarce în spitalele din întreaga țară, unde vor fi primiți și apreciați ca adevărați eroi!

Autoritățile chineze au închis, marți, ultimele două spitale temporare organizate la Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei, marcând închiderea tuturor celor 16 spitale temporare. Evenimentul marcat cu emoții greu de descris, privind pacienții recuperați și lăsați să plece acasă, cadrele medicale epuizate, dar mai ales modul în care chinezii exprimă bucuria victoriei în bătălia cu epidemia COVID-19.

După câteva zeci de zile de efort, după ce zeci de mii de localnici din Wuhan au fost ajutați să treacă cu bine peste epidemie, despărțirea pacienților de cadrele medicale sa făcut cu intensă emoție, cu îmbrățișări, lacrimi de bucurie și tradiționalele cântece și dansuri de bucurie.

La Wuhan se respiră, de la o zi la alta, tot mai liniștit. Orașul își revine după o perioadă de încercare și tensiune greu de imaginat. China duce ultimele lupte în războiul pe care l-a câștigat, trecând de mai multe zile la acordarea de sprijin internațional, în Europa, Asia, și Africa, unde a trimis suport uman, medical și logistic. Chinezi ajută în liniște, cu modestie, fără să facă paradă! (…)“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri