Caută
Close this search box.

Orban se va sfătui cu liderii partidelor în legătură cu DATA alegerilor locale

guvernul

Ludovic Orban i-a invitat de liderii partidelor politice să discute despre data alegerilor locale.

Discuțiile vor avea loc marți, la Palatul Victoria, de la ora 17, conform unor surse politice.

La discuții au fost chemați președinții de partid, cu mențiunea că pot fi înlocuiți de o altă persoană dacă programul nu le permite.

Discuțiile au loc în contextul în care Guvernul trebuie să stabilească data localelor, care trebuie organizate până la finalul lunii iunie. Cea mai probabilă dată vehiculată pentru organiarea scrutinului este 28 iunie.

În guvernul sunt vehiculate și datele de 14 și 21 iunie, însă ar pute fi probleme din cauza BAC-ului, care începe pe 15 iunie. Pe 31 mai și pe 7 iunie sunt rusaliile, sărbători care vin la pachet cu minivacanțe, motiv pentru care datele respective nu sunt luate în calcul, potrivit Digi24.

În continuare, există semne de întrebare în legătură cu alegerile anticipate. Dacă procedura va fi dusă la final, și vor fi organizate anticipate după căderea consecutivă a două propuneri de guvern, social democrații își doresc organizarea anticipatelor concomitent cu localele.

Totul depinde însă de decizia CCR privind OUG care prevede organizarea anticipatelor.

Ordonanța reduce termenele, astfel încât anticipatele să poate fi organizate până la finalul lunii iunie.

Dacă ordonanța este declarată neconstituțională, scad șansele ca anticipatele să mai poată fi organizate pentru că, conform calendarului, ar putea fi programate cel mai devreme la finalul lunii iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri