Caută
Close this search box.

Renate Weber s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea

avocatul poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, intervine în scandalul luării de mită, în care este implicată Sorina Pintea. Solicită șefului Poliției Capitalei informații despre modul cum a fost transportată aceasta la spital.

„Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are.

Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte. Am cerut informaţii despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deţinute către un spital. De ce se fac astfel de scăpari către presă. Am cerut informaţii despre proceduri, protocale pentru a respecta dreptul pacientului la confidenţialitate.

Noi fiind o instituţie în primul rând de mediere, acţiunile pe care le putem face sunt în primul rând de recomandare de schimbare a unor legi sau regulamente şi recomandări privind respectarea legilor.

Procedurile trebuie aplicate în aşa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situaţie să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenţie care să nu îi afecteze starea de sănătate”, a spus Avocatul Poporului, la Antena 3.

Intervenția Avocatului Poporului are loc în contextul în care Pintea a fost dusă la Policlinica MAI în cătuşe, deşi starea acesteia de sănătate este foarte gravă. Mai mult, presa a fost anunţată că Sorina Pintea va fi dusă la policlinică, astfel că zeci de reporteri erau prezenţi la intrarea în unitate medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri