Anul trecut, îun jurnalist descoperea că Sorina Pintea, pe atunci ministru al Sănătății, comandase la Delgaz Grid o magistrală de gaze pentru proprietatea sa din localitatea maramureșană Băiţa, în regim de consumator izolat tip A.

Delgaz aștepta răspunsul ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pentru a se apuca de treabă, iar la întrebarea jurnalistului, privind situația ministrului, distribuitorul de gaze a răspuns prompt, precizând că toate cheltuielile sunt suportate de consumator, adică de doamna ministru Pintea.

Menționăm că, așa cum am scris și în articolul anterior, vila uriașă de la Băița – care din imagini pare să aibă minimum 150 mp pe nivel (sunt cel puțin două etaje acolo și probabil și un pod mansardat), piscină și o altă construcție alăturată, probabil bucătărie de vară sau magazie – nu este trecută în declarația de avere. Apare însă terenul de 8200 de mp, cumpărat în 1998, împreună cu fostul soț, Vasile Pintea.

Vila ascunsă a lui Pintea apare într-un material realizat de Antena 3, cu ocazia sărbătorilor pascale de anul trecut.

Poziţia Delgaz Grid pentru economica.net: „Urmare a solicitării dvs., privind solicitarea venită din partea unui potenţial client din localitatea Băiţa, judeţul Maramureş, compania Delgaz Distribuţie vă pune la dispoziţie următoarele informaţii: Potrivit Ordinului ANRE nr 36/2013, procedura privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat tip A prevede următoarele: Consumatorul izolat tip A, care se află într-o unitate administrativ-teritorială în care nu a fost concesionat serviciul public de distribuţie a gazelor naturale, poate solicita ANRE, prin intermediul unui operator al sistemului de distribuţie amplasat în proximitate, alimentarea cu gaze naturale printr-o magistrală directă nouă sau existentă.

Magistrala directă care alimentează consumatorul izolat tip A este finanţată integral de către acesta. În cazul de faţă, după obţinerea avizelor necesare şi construirea magistralei directe de gaze naturale, toate cheltuielile fiind suportate de către viitorul consumator, compania Delgaz Grid va efectua serviciul de distribuţie a gazelor naturale pentru acesta”.

209 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =