Ceea ce părea de neimaginat e pe cale să se producă. Iar asta spre binele și sănătatea a mii și mii de sportivi din lumea întreagă. O adevărată bombă e pe cale să explodeze în sport. Din păcate sau din fericire…

Comitetul Olimpic Internaţional (IOC) analizează varianta amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pe fondul pandemiei de coronavirus. Forul a anunțat o perioadă de patru săptămâni, perioadă în urma căreia va lua o decizie finală.
Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate între 24 iulie și 9 august 2020. Sunt așteptați peste 11.000 de sportivi din 206 țări.

La ora actuală, Japonia a raportat peste 1.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 36 de persoane au murit.

Anularea totală a Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu este o variantă luată în calcul, dar vor fi puse pe hârtie mai multe scenarii în săptămânile următoare.

“Pentru a garanta sănătatea tuturor celor implicați și pentru a contribui la limitarea răspândirii COVID-19, conducerea executivă a Comitetului Olimpic Internațional anunță că va planifica mai multe scenarii pentru Tokyo 2020. Aceste scenarii vizează modificarea planurilor existente pentru startul Jocurilor Olimpice pe 24 iulie 2020.

Am observat o creștere dramatică privind numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 în mai multe țări de pe continente diferite. Mai multe zone importante pentru Jocurile Olimpice ar putea să nu mai fie disponibile. Situația privind numărul mare de cazări rezervate deja în hoteluri este foarte greu de gestionat, iar calendarul internațional pentru cel puțin 33 de sporturi olimpice ar trebui modificat. Sunt doar câteva dintre numeroasele provocări.

Comitetul Olimpic Internațional va începe discuții detaliate pentru a evalua situația sanitară mondială și impactul asupra Jocurilor Olimpice și va lua în calcul inclusiv scenariul amânării JO. Credem că vom finaliza aceste discuții în următoarele patru săptămâni.

Comitetul Olimpic Internațional subliniază că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 nu va rezolva nicio problemă și nu va ajuta pe nimeni. Prin urmare, anularea nu este pe agenda noastră“, se arată în comunicatul Comitetului Olimpic Internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =