Trei dintre cele şase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Primul caz depistat în ţară, bărbatul din judeţul Gorj, a fost externat. Ceilalţi doi pacienţi, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 48 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane declarate vindecate la Timişoara vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor„, se arată în comunicat.

în acest moment, mai sunt internaţi trei pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel naţional se află în carantină 35 de persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate şi analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, spune comunicatul de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.