Caută
Close this search box.

Anunţ despre vaccinul de la Timișoara împotriva COVID. Ce a decis OMS

vaccin

Mai multe ţări încearcă să descopere vaccinul, dar şi un tratament concret pentru COVID-19.

„Cercetările pentru dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului au accelerat cu o viteză incredibilă”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Un anunţ important vine de la Timişoara. Centrul OncoGen a fost recunoscut de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind singurul centru medical din ţara noastră care are în testare un vaccin împotriva coronavirusului.

„Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. Aveți încredere în cercetarea românească! Noi mergem înainte!”, a transmis centrul OncoGen, potrivit playtech.ro.

Mai mult de 70 de țări s-au alăturat procesului OMS pentru a accelera cercetarea şi aproximativ 20 de instituții și companii se întrec pentru dezvoltarea vaccinului.

„Genomul viral a fost cartografiat la începutul lunii ianuarie și împărtășit la nivel mondial, ceea ce a permis dezvoltarea testelor și începerea cercetării privind vaccinul”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Preşedinmtele OMS va anunța în curând o inițiativă pentru dezvoltarea accelerată și distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

„Când un vaccin sau un medicament este gata, trebuie să-l putem livra în întreaga lume. Nu ar trebui să existe nici o diferență”, a spus Tedros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri