Caută
Close this search box.

Copil dintr-un centru de plasament de la Iași, grav bolnav, depistat cu COVID-19

Copiii orfani

Un copil în vârstă de nouă ani, dintr-un centru de plasament de la Iași, grav bolnav, a fost depistat cu noul coronavirus (COVID-19). A fost demarată o anchetă epidemiologică la unul dintre centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi.

Copilul este instituţionalizat în cadrul Centrului „Sfântul Andrei” al DGASPC Iaşi şi a fost diagnosticat cu boala în cursul zilei de luni, 27 aprilie.

El suferă de boli renale grave şi are nevoie de dializă de trei ori pe săptămână, potrivit unor surse medicale. Procedura medicală în cazul copilului s-a realizat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. El a fost diagnosticat după una dintre şedinţele de dializă.

„Beneficiarul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi se simte bine. Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară a anchetă epidemiologică. Angajaţii şi beneficiarii de la acel centru au fost testaţi astăzi, aşteptăm rezultatele”, a precizat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au arătat că minorul este asimptomatic şi are „o stare generală foarte bună”.

În total, 45 de copii şi 88 de angajaţi ai DGASPC au fost testaţi în cursul zilei de marţi, 28 aprilie, mai arată reprezentanţii instituţiei.

La centrul „Sfântul Andrei” sunt internaţi copiii cu afecţiuni foarte grave, fie orfani, fie abandonaţi de părinţii care nu se pot îngriji de ei.

Cazul copilului de 9 ani declarat pozitiv pentru SarCov2 este primul de acest gen din cadrul DGASPC iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri