Caută
Close this search box.

Credeţi că s-au oprit? Iordache, Nicolicea şi Şerban Nicolae pregătesc noi pensii speciale

florin iordache

Deputatul Ana Birchall atrage atenţia că un proiect de lege iniţiat de Florin Iordache (PSD), prin care se acordă pensii speciale şi funcţionarilor parlamentari, este pe cale să fie supus votului, în Camera Deputaţilor. În Senat, proiectul a fost deja adoptat tacit.

„Iordache, alias Altă Întrebare, strikes again cu acest proiect de lege adoptat tacit de Senat şi aflat la Camera Deputaţilor, camera decizională. Sper că în comisii şi la vot în plen să primească raport şi vot negativ”, anunţă Birchall, pe Facebook.

Proietul de lege „pentru completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar” a fost depus de celebrii pesedisti Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae.

Acesta prevede că „pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de baza de care beneficiază funcţionarul public parlamentar, aflat în activitate”.

Cel mai bine plătit funcţionar din Parlament este secretarul general. Dacă legea va fi adoptată, el va primi o pensie specială de 16.000 de lei. Chiar şi şoferii parlamentari ar putea beneficia de pensii speciale.

Un şofer angajat la Camera Deputaţilor va avea o pensie specială de peste 3.700 lei, în condiţiile în care astăzi câştiga puţin peste 3.400 lei.

„Au creat un sistem paralel, doar pentru unele categorii, s-a ajuns la nişte pensii cu adevărat nesimţite. Vorbim inclusiv de doamnele liftiere sau de femeia de serviciu, toată lumea care lucrează în Parlamentul României va avea o pensie specială. Să nu vă închipuiţi că cei care au pensii speciale contribuie mai mult, contribuie la fel ca fiecare dintre noi, cu acelaşi 25% CAŞ”, a explicat Claudiu Năsui, deputat USR, anul trecut, după ce legea a trecut tacit de Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri