Caută
Close this search box.

Dănescu: 150.000 de români au cerut până acum amânarea ratelor

bănci

Băncile au primit până acum aproximativ 150.000 de cereri de amânare a plății ratelor la bănci. Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor, spune că oamenii cântăresc bine înainte de a face această solicitare și unii chiar au renunțat atunci când au văzut noul scandențar.

Românii pot cere, de la începutul acestei săptămâni, amânarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de până la 9 luni. Normele de aplicare a OUG 37/2020 au fost publicate luni în Monitorul Oficial, ordonanța de amânare a ratelor intrând astfel în vigoare.

Numărul cererilor în acest sens a ajuns la 150.000, aproximativ 10% din totalul creditelor acordate de băncile din România.

„E o creștere foarte rapidă, dar ne bucurăm că avem clienți carre cântăresc cu mare responsabilitate această opțiune și realizează că o solicitare făcută pe termen mai lung decât e nevoie nu este necesară”, a spus Dănescu la Digi24.

El a precizat că sunt și clienți care au cerut amânarea ratelor pentru o perioadă mai scurtă decât termenul maxim de 9 luni prevăzut în ordonanța de urgență.

„O amânare pe termen mai lung decât au nevoie i-ar putea încărca fără rost pentru perioada următoare”, a spus Dănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri