A fost campion olimpic în proba de 50 km marş în 1980, la Moscova, pe atunci în fosta U.R.S.S. și a murit subit, având 65 de ani, după cum anunţă publicaţia germană Bild, citată de Adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, campionul care tocmai ne-a părăsit, germanul Hartwig Gauder, ar fi avut mari probleme cu rinichii în ultimele luni, iar miercuri ar fi suferit un infarct fatal, chiar în timp ce făcea dializă.

Născut în Germania de Vest, Hartwig Gauder a concurat totuşi pentru Germania de Est, întrucât familia s-a mutat acolo la începutul anilor ’60, după ce a primit o moştenire la Ilmanau, în regiunea Thuringia.

Problemele de sănătate ale lui Hartwig Gauder au început în 1996, din cauza unei infecţii care i-au afectat cordul. Câteva luni, fostul sportiv a folosit o inimă artificială, iar pe 30 ianuarie 1997 a fost supus unui transplant de inimă. El a continuat să participe la curse pe distanţe lungi, luând startul de mai multe ori în Maratonul de la New York, precum şi în cel de la Berlin. De asemenea, Gauder a escaladat unul dintre cei mai înalţi munţi din Japonia – Fuji.

Hartwig Gauder şi-a folosit notorietatea pentru a face lobby pentru donarea de organe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.