Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, acuzat de ministrul ungar de Externe că incită la ură: Mai mult respect pentru maghiari!

Szijjarto Peter

”Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură.

Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea”, declară Peter Szijjarto în plin scandal privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Mesajul este transmis în limba maghiară.

„De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a spus ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, potrivit G4Media.

”Noi suntem interesați să menținem o relație bună cu România, deoarece suntem importanți parteneri economici, dar și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime e de a avea relații normale între cele două state.

Din păcate, în ultimele zile reprezentanții statului român, unul după celallt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea relațiilor de bună vecinătate”, a mai spus ministrul Peter Szijjarto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri