Caută
Close this search box.

Măsurile de restricție vor fi ridicate pe 4 mai

politia koln

Măsurile de restricție vor fi ridicate pe 4 mai în Italia, anuntă premierul Giuseppe Conte. Totul se va petrece gradual și doar după ce autoritățile din Peninsulă dau asigurări că riscurile infectării cu coronavirus au fost reduse la minimum. În România, abia din 14 mai se poate discuta despre ieșirea din case.

Premierul Italiei s-a adresat populației și a explicat într-o postare pe Facebook că și-ar dori să se redeschidă totul imediat, însă acest lucru nu este posibil.

„Mi-aş dori să pot spune: să redeschidem totul. Imediat. Începem de mâine dimineaţă… Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Ar face curba îmbolnăvirilor să crească într-un mod necontrolat şi ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum”, este mesajul transmis italienilor de premierul Conte, pe Facebook.

Măsurile de relaxare în Italia, luate doar în baza studiilor, nu la presiunea opiniei publice.

Mai mult, Conte susține că nu cedează presiunilor publice și că relaxarea măsurilor va avea la bază studii aprofundate care să arate că riscul de infectare cu coronavirus a fost redus.

„Trebuie să acţionăm în baza unui plan (naţional), care ia în considerare particularităţile teritoriale. Relaxarea restricţiilor se va face pe baza unui studiu aprofundat şi a datelor ştiinţifice, nu pentru a satisface o parte a opiniei publice sau a satisface solicitările unor categorii de producători, ale unor companii individuale sau ale anumitor regiuni”, a adăugat Giuseppe Conte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri