Caută
Close this search box.

Norica Nicolai, către Marcel Vela: Ordinele militare se respectă, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri

norica nicolai

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să fie mai atent la modul în care acţionează organele de ordine din subordinea sa în timpul stării de urgenţă şi să le recomande patrulelor „să o lase mai uşor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi”.

„Domnule Vela, scopul stării de urgenţă este acela de a vă ajuta să combateţi răspândirea coronavirusului şi de a spori eficienţa actului administrativ! Sub nicio formă starea de urgenţă nu trebuie să ofere prilej pentru ştirbirea democraţiei. Spuneam de la începutul stării de urgenţă că ea nu trebuie să fie folosită pentru îngrădirea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Efectele pe care instituirea stării de urgenţă le creează şi pe care le vedem sunt tocmai în acest sens, cel de îngrădire a unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Atragem atenţia domnului ministru Vela că dreptul la liberă exprimare nu poate fi îngrădit de nicio stare de urgenţă”, a scris marţi, pe Facebook, Norica Nicolai.

Norica Nicolai aminteşte că „prin decretul prezidenţial de instalare a stării de urgenţă a fost restricţionat exerciţiul anumitor drepturi, chestiune discutabilă în unele cazuri, dar nici acolo nu s-a atins nimeni de dreptul la liberă exprimare” şi că „au murit români pentru ca noi să ne putem exprima liber, să criticăm”.

„Îi cerem domnului Vela să fie mai atent la felul în care acţionează organele de ordine din subordinea sa în timpul stării de criză. Şi, poate, domnule ministru, le recomandaţi patrulelor din subordine să o lase mai uşor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi! Ordinele militare se respectă, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri, domnule ministru!”, a adăugat Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri