Fostul premier PSD Mihai Tudose, actual europarlamentar, a publicat un mesaj panicard pe pagina sa de Facebook. Tudose susţine că Guvernul este depăşit de situaţia actuală şi că România risca să devină cimitirul Europei.

„Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel naţional, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comanda unică în achiziţionarea şi distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei şi nu bâlbele din fiecare şedinţă de guvern”, afirmă Tudose.

Mesajul integral:

„Clopotele din Suceava. Dangătul de jale din Suceava e pe cale să se propage în întreaga ţară, dacă în al 13-lea ceas nu se iau măsuri ferme pentru gestionarea crizei. Ne pregătim de o tragedie naţională, din cauza unui martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greşeli – de la graniţe până în spitale, de la neechiparea medicilor până la nepregătirea cetăţenilor.

Tsunamiul a crescut sub ochii noştri, dar autorităţile romane n-au făcut decât să-i netezească drumul. Ştiam din Italia şi Spania cum matura vieţi, atunci când loveşte sisteme medicale prinse pe picior greşit. Ştiam din exemplul altor ţări ca proporţiile dezastrului pot fi limitate, dacă se iau măsuri, măcar pe ultima sută de metri.

Decontul incompetenţei şi defazării se face, acum, în vieţi omeneşti. De aceea trebuie intervenit în forţă pentru a salva ce se mai poate!

Constatăm, încă o dată după Colectiv, falimentul unui mod de a face politica, de a promova în funcţii administrative o clientelă incompetenţă şi cu o singură trăsătură – obedienţă. Am plătit cu poziţia de prim-ministru refuzul de a mă înclina în fata jupanului ce a dus la apogeu feudalismul politic românesc. Una din priorităţile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, în şedinţa de Guvern, că este foarte greoi, foarte birocratizat şi nu lasa medicii de familie să-şi facă meseria, pentru că îi transforma în contabili.

Am dialogat cu sindicaliştii din Sănătate, le-am dat dreptate şi am căutat împreună soluţii. Din păcate, n-am fost lăsat să acţionez, pentru că deranjăm – şi în acest domeniu – interese grele şi cumetrii meschine.

Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel naţional, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comanda unică în achiziţionarea şi distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei şi nu bâlbele din fiecare şedinţă de guvern….

Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Preşedintele României a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situaţie pentru Orban şi Catu. Şi-au dat testul capacităţii căutând zilnic să-şi justifice mediocritatea inventând vinovaţi în loc să găsească şi să implementeze soluţii…

Ajunge! Deja bat clopotele…”

74 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =