Situație dezastruoasă într-o comună din Mureș, unde 76 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Dintre acestea, șapte au murit.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Mireș, 76 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în comuna Crăciunești, iar șapte dintre cele 16 decese înregistrate în județ au fost înregistrate în aceeași comună.

„Au fost identificate şi izolate la domiciliu un număr de 224 de persoane (contacţi). De asemenea, în 7 dintre 76 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces. Începând cu data de 24 martie 2020, dată la care a apărut primul caz simptomatic, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a dispus următoarele măsuri epidemiologice în comuna Crăciuneşti: investigarea cazurilor suspecte, internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate, autoizolarea contacţilor, informarea membrilor de familie aflaţi în autoizolare să contacteze 112 în cazul apariţiei simptomatologiei, olaborarea cu autorităţile locale, judeţene privind identificarea membrilor şi respectarea măsurilor de autoizolare, asigurarea asistenţei medicale.”, se precizează în comunicat.

De asemenea, autoritățile au decis să înăsprească măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

”Deoarece au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive în interiorul unui număr limitat familii, a fost aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu Covid-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat”, iar în acest moment Direcția de Sănătate Publică Mureș „monitorizează situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide.”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.