Caută
Close this search box.

Scandal în PNL. Rareş Bogdan îi critică dur pe miniştrii Cabinetului Orban

rareş bogdan

În ședința BEX al PNL, mai mulți lideri din conducerea liberalilor i-au criticat pe miniștri pentru lipsa de comunicare. Cele mai dure reproșuri le-a făcut prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, care s-a arătat nemulțumit că află măsurile guvernului de la televizor.

Reproșuri pentru proasta comunicare a avut și liderul deputaților PNL, Florin Roman. În cadrul ședinței, premierul Ludovic Orban a făcut apel la „îmbunătățirea comunicării pe toate palierele” și a prezentat cifrele sondajelor de opinie, care arată partidul într-o ușoară scădere.

La finalul ședinței BEX, Ludovic Orban le-a transmis liderilor PNL, care au criticat lipsa comunicării dintre partid și Guvern, că nu există două partide și că este greu să informezi în timp real atunci când iei 100 de măsuri pe zi.

Premierul le-a cerut acestora să susțină măsurile Guvernului, pentru că din cercetările sociologice reiese că ele au și susținerea populară. „Paștele s-a desfășurat în condiții super-civilizate. Trebuie punctat și amintit mereu”, a ținut să menționeze premierul.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a acuzat o ruptură între partid și Guvern. Europarlamentarul i-a criticat pe miniștri pentru că nu informează partidul despre măsurile luate.

„Atâta timp cât aflăm de la TV măsurile Guvernului nostru, eu nu mai ies public”, le-ar fi transmis Bogdan, conform unor surse participante la discuție. Rareș Bogdan a criticat mai mulți miniștri printre care cei de la Agricultură, Muncă și Economie. De asemenea, acesta s-a arătat nemulțumit de prezența oamenilor lui Tăriceanu în Guvern, în condițiile în care ALDE critică Executivul: „Eu nu știu dacă ALDE mai sunt la guvernare sau în opoziție”.

„Miniștrilor le spun doar atât: Să își bage mințile în cap și să comunice cu partidul și să nu facă pe nebunii, pentru că altfel voi ieși public și îi voi spulbera”, a răbufnit Rareș Bogdan.

„Suntem rupți în două. Voi la guvern și noi, fiecare cum putem. La TV nu mai merg ca să aflu de acolo ce decide guvernul și să mă fac de minune”, ar fi reproșat și Florin Roman lipsa comunicării.

Premierul Ludovic Orban a încercat să aplaneze scandalul și a cerut „îmbunătățirea comunicării pe toate palierele”, în timp ce ministrul muncii, Violeta Alexandru, a prezentat măsurile luate la nivelul ministerului.

Un alt subiect care a dus la discuții tensionate este cel legat de prezența în online a liberalilor. Rareș Bogdan a precizat că PNL este asaltat în online de „gherile” care atacă partidul și guvernul, iar liberalii nu au vizibilitate.

Același lucru a fost reproșat și de liderul deputaților PNL. „Am pierdut online-ul. De o lună nu mai existăm în online, suntem măcelăriți. PSD se descurcă de minune în online”, le-a transmis colegilor Florin Roman.

În cadrul ședinței, premierul Ludovic Orban a prezentat și cifrele din sondaje. Conform datelor prezentate de premier, PNL se află într-o ușoară scădere. Unele sondaje dau partidul la 38-40%, în timp ce alte cercetări sociologice arată că PNL ar avea 35% în sondajele de opinie.

S-a discutat și despre situația din spitale, unde liderii din teritoriu au semnalat probleme grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri