Caută
Close this search box.

Un cunoscut medic francez prezice finalul pandemiei într-o lună. De ce țările „sărace” au rezultate mai bune decât vecinii bogați în lupta cu Covid-19

Didier Raoult, medicul francez cunoscut pentru că a tratat oamenii cu hidroxiclorochină, un medicament anti-Malarie, e convins că într-o lună coronavirusul din Wuhan se va retrage din societate.

Desigur, boala va reveni spre finele anului, însă țările cu o climă temperată ar trebui să nu mai aibă niciun pacient infectat cu Covid-19 în luna iunie.

Didier Raoult (78 de ani) prezice că virusul va intra într-o fază sezonieră la începutul lunii iunie.

Conform Mediafax, specialistul e convins că epidemia de coronavirus va deveni o obișnuință pentru oameni în sezonul rece, însă un vaccin va reduce drastic numărul de îmbolnăviri.

Raoult își continuă războiul cu persoanele din lumea medicală care nu vor să permită societății să folosească la scară largă o serie de medicamente anti-malarie, pentru că ar avea efecte secundare, conform Mediafax.

„Nu e posibil să începem cercetările abia după ce războiul cu virusul se va fi terminat. Am decis să tratăm boala și am avut parte de niște reacții extrem de violente ca urmare a acestui lucru”, a rememorat medicul francez.

Totodată, specialistul a dezvăluit de ce țările mai „sărace” au rezultate mai bune în lupta cu coronavirusul din Wuhan.

Motivul ar fi utilizarea unor medicamente banale de către țările sărace, medicamente care sunt mult mai eficiente comparativ tehnicilor revoluționare gândite de „bogați”.

„Țările bogate și dezvoltate au avut rezultate semnificativ mai proaste decât țările sărace care au ales să trateze boala cu medicamente comune și ieftine”.

Numărul de persoane îmbolnăvite de coronavirus la nivel mondial a depășit 2.6 milioane. 187.000 de oameni au decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri