Caută
Close this search box.

Atac sinucigaș în capitala Afganistanului. Cel puţin trei morţi şi peste 15 răniți

  • Un atac sinucigaş cu explozivi care a avut loc miercuri în provincia Kabul nu departe de capitala Afganistanului a ucis 3 oameni şi a rănit alţi 15, a anunţat Ministerul de Interne afgan, conform Reuters.

„Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozivii printre civili în zona Reshkhor din districtul Char Asiab de lângă Kabul, miercuri dimineaţa”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, referindu-se la un district situat la circa 11 kilometri distanţă de oraşul Kabul.

Deocamdată nu este clar cine este responsabil pentru această explozie, care a avut loc în timpul lunii de post musulman Ramadan şi în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi eforturile întreprinse de SUA de a intermedia negocierile dintre insurgenţii talibani şi forţele guvernamentale afgane au generat numeroase apeluri pentru un armistiţiu şi o reducere a violenţelor.

Bilanţul Afganistanului în contextul pandemiei COVID-19 este deocamdată de 58 de morţi şi peste 1.800 de bolnavi.

Realitatea ar putea fi însă mult mai dură decât cifrele oficiale, ca urmare a numărului redus de testări realizate pe teritoriul acestei ţări cu o populaţie de 35 de milioane de locuitori şi ale cărei capacităţi sanitare sunt foarte reduse după 40 de ani de conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri