Caută
Close this search box.

VIDEO Regina Elisabeta, discurs istoric: Zilele bune se vor întoarce

Regina Elisabeta le-a spus duminică britanicilor că vor depăși epidemia de coronavirus dacă rămân hotărâți în fața blocării și autoizolării, evocînd spiritul celui de-al doilea război mondial într-o transmisie extrem de rară către națiune, anunță BBC.

”Zilele bune se vor întoarce”, a spus regina în alocuțiunea sa specială. În afară de mesajul anual cu ocazia Crăciunului, regina a intervenit rar în alocuţiuni speciale, în momente critice, în cei 68 de ani de domnie. Elizabeth a II-a s-a adresat supuşilor săi în alocuţiuni speciale în timpul Războiului de la Golful Persic, în 1991, şi după moartea prinţesei Diana, în 1997.

Elizabeth a spus că situația din aceste zile îi amintește de prima său mesaj difuzat, în 1940, când ea și defuncta soră Margaret au vorbit de la Windsor copiilor care fuseseră evacuați din casele lor pentru a scăpa de bombardamentele naziste.

Ea a spus că, în viitor, oamenii se vor putea mândri cu faptul că au trăit o astfel de provocare. „Cei care vin după noi vor spune că britanicii acestei generații au fost la fel de puternici ca oricare alta”, a spus ea. „Atributele autodisciplinei, ale tăriei de caracter binevoitoare și ale compasiunii caracterizează încă această țară. Mândria de a fi cine suntem nu face parte din trecutul nostru, ci definește prezentul și viitorul nostru.”

Regina a invocat cuvintele celebrei piese „We’ll Meet Again” de Vera Lynn din timpul celui de-al doilea război mondial, care a devenit un simbol al speranței pentru britanici în timpul conflictului.

„Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce putem avea mai mult de îndurat, zilele bune se vor întoarce”, a spus ea. „Vom fi din nou cu prietenii noștri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou.”

Discursul televizat a venit la câteva ore după ce oficialii au anunțat că numărul deceselor din Marea Britanie din cauza virusului a crescut cu 621 în ultimele 24 de ore, la 4.934. O creștere a numărului de decese este așteptată săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri