Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă stă izolată-n casă şi spune ciudăţenii. „Sistemul de învăţământ e practic neguvernat!”

dăncilă

Fostul premier Viorica Dăncilă lansează un atac la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susţinând că „sistemul de învăţământ e practic neguvernat în aceste săptămâni”.

„E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii şi de mobilizarea întregului sistem educaţional pentru a-şi îndeplini misiunea”, afirmă Dăncilă.

„Şcolile din România stau închise de trei săptămâni. Şi tot de trei săptămâni Ministerul Educaţiei şi Cercetării n-a venit cu nici un mesaj clar pentru elevi, părinţii elevilor şi profesori.

Am văzut până acum vagi recomandări pentru şcoala online sau scoala TV, dar nu am văzut un efort instituţional organizat, nu am văzut decizii şi nu am văzut nici măcar schiţarea vreunei perspective. Cum şi când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul şcolar? Lucrează Ministerul la soluţii în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a şi XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniţă sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învăţământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinţi şi copii. Nu se mai poate întârzia în inerţie şi apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul şcolar, dar şi cu o soluţie pe termen scurt pentru a organiza învăţământul la distanţă – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului şcolar poate fi puţin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educaţional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii şi de mobilizarea întregului sistem educaţional pentru a-şi îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a exclus până acum varianta îngheţării anului şcolar şi susţine că profesorii menţin legătură cu elevii şi, precum doctorii, îşi fac treaba cu mijloacele pe care le au la dispoziţie. Monica Anisie a declarat duminică că Ministerul Educaţiei le-a făcut profesorilor o recomandare în acest sens, dar nu a fost nevoie de o decizie cu titlu obligatoriu, pentru că sunt oameni responsabili şi îşi fac treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri