Caută
Close this search box.

Ziarul german Bild îl acuză pe Xi Jinping de infectarea mortală a lumii

xi jinping

Redactorul șef al ziarului german Bild i-a dat o replică dură președintelui Chinei, după ce liderul comunist a criticat publicația pentru că jurnaliștii s-au întrebat în analizele lor dacă nu cumva țara de unde a pornit coronavirusul ar trebui să plătească despăgubiri pentru criza provocată:

”Dacă laboratoarele voastre ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”, a fost una dintre replicile redactorului șef al ziarului Bild.

Șeful editorial al uneia dintre cele mai importante publicații din Germania și Europa i-a reproșat președintelui comunist că a fost ”prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul” despre coronavirus, pentru că adevărul i se părea ”o rușine națională”.

”Închideți toate ziarele și siteurile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac”, a fost o altă replică a jurnalistului german.

Redactorul șef al ziarului Bild își încheie scrisoarea deschisă adresată președintelui chinez, printr-o replică extrem de dură, care prevestește prăbușirea regimului Xi Jinping:

”Puterea ta se prăbușește. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariția coronavirus, China era cunoscută drept o țară care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca țara care supraveghează și care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri