Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila îi liniștește pe români înainte de 15 mai: „Nu poate fi o explozie a numărului de cazuri”

alexandru rafila

Alexandru Rafila liniștește populația României și e convins că o explozie a numărului de cazuri în apropierea datei de 15 mai e exclusă.

Președintele Societății de Microbiologie a explicat, totuși, ce se va întâmpla în cazul puțin probabil în care numărul de cazuri ar crește semnificativ.

„Varianta cea mai puţin favorabilă ar fi să rămânem în zona asta, 300-350 de cazuri zilnice. Atunci, măsurile de relaxare pot intra în vigoare, cu toate că recomandările se referă la o scădere susţinută a numărului de cazuri.

Dacă însă ar fi o situaţie gen explozie de coronavirus, eu m-aş concentra pe focare. Nu cred că poate fi o explozie la nivel naţional, ci în 3-4 zone, adică niste focare, asemănător cu ce a fost la Suceava”, a explicat Rafila la Digi 24.

Fără concerte în 2020

Alexandru Rafila nu crede că în lumea civilizată vor mai exista concerte în 2020. Cu toate acestea, Rafila ia înconsiderare ca terasele să se redeschidă în viitorul apropiat, cu toate că mall-urile vor rămâne închise multă vreme.

„Lumea întreabă când se deschid mallurile şi când mergem la concerte. Nu cred că anul ăsta vor fi concerte cu public. Nu vor fi mari concerte în aer liber. Părerea mea este că primele se vor deschide terasele în aer liber.

Deschiderea trebuie făcută cu anumite precauţii legate de distanţa dintre mese, eventual cu separatoare”, a concluzionat Rafila.

Ludovic Orban a prezentat situația în cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni, 4 mai, însă nu le-a dat prea mari speranțe acelor oameni care sperau că se vor întoarce în baruri sau restaurante. Conducătorul Guvernului a promis că vor fi deschise hotelurile, frizeriile și cabinetele stomatologice, însă restaurantele, terasele și barurile vor mai aștepta.

Cât despre competițiile sportive sau concertele în aer liber, Orban nu crede că acest lucru este un scenariu viabil în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri