Caută
Close this search box.

Beneficiile consumului ceaiului de soc

Ceaiul de soc este un adevărat elixir pentru sănătatea noastră, pe lângă o aromă plăcută și răcoritoare, oferindu-ne protecție atât internă cât și externă și luptă cu kilogramele în plus.

Se știe că florile de soc sunt utilizate ca remediu natural, din cele mai străvechi timpuri în medicina tradițională, datorita proprietăților lor antiseptice și antiinflamatoare, însă puțini știu că ceaiul de soc are multiple beneficii atât interne, cât și externe, dar mai ales, este un bun aliat împotriva kilogramelor.

Ceaiul de soc se prepară infuzând o lingură de flori într-o cană de 250 ml cu apă fierbinte. Se acoperă cana, se lasă florile la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mesele principale, iar în cazurile de răceală sau gripă, se pot consuma până la 8 căni zilnic, dar nu mai mult de 3 zile.

Consumul ceaiului de soc are următoarele beneficii interne și externe:

  • întărește sistemul imunitar – datorită conținutului mare de vitamina C, ceaiul de soc stimulează producția de celule albe și acționează ca un antioxidant la nivelul întregului organism, ducând chiar la vindecarea infecțiilor
  • are efect analgezic, combate durerile de cap și musculare;
  • combate răceala și gripa;
  • tratează probleme ale căilor respiratorii superioare – caracterul decongestionant al substanțelor volatile din acestă plantă este sursa acestor beneficii
  • stimulează circulația sangvină;
  • combate constipația, având un puternic efect laxativ;
  • are acțiune antitumorală – antioxidanții din acest ceai luptă împotriva mutațiilor celulare și a stresului oxidativ
  • combate paraziții intestinali;
  • are efect diuretic și tratează afecțiunile tractului urinar, ajută la eliminarea sării din organism, dar și nisipului de la rinichi;
  • este benefic în cazul bolilor degenerative;
  • adjuvant în tratarea sinuzitelor;
  • elimină apa în exces din organism;
  • ajută la scăderea în greutate și luptă împotriva obezității – complexul de vitamine B conținut în acest ceai ajută la accelerarea metabolismului, ceea ce duce la creșterea arderilor de grăsimi și astfel ajută la scăderea în greutate, în același timp reglând
  • elimină substanțele nocive din organism – ajută la eliminarea unor toxine precum sarea în exces din organism și grăsimile “rele”;
  • sub formă de cataplasme calmează durerile de încheieturi;
  • compresele cu ceai de soc ajută la eliminarea celulitei;
  • compresele cu ceai de soc, scoarță și frunze ajută la tratarea arsurilor minore și a degerăturilor
  • tot compresele cu ceai de soc calmează pielea iritată și ameliorează efectele înțepăturilor de insecte
  • Cum poate fi utilizat ceaiul de soc în dietele de slăbire?

    Ceaiul de soc este folosit din vremuri vechi în lupta cu kilogramele în plus, deoarece:

    • are rolul de a inhiba apetitul;
    • elimină toxinele din organism;
    • are rol sudorific și intensifică transpirația;
    • elimină apa în exces din organism;
    • are efect laxativ și diuretic.

    Pentru a profita de aceste beneficii trebuie să consumăm până la trei căni de ceai de soc neîndulcit pe zi, înainte de mesele principale, timp de două săptămâni după care se face pauză o săptămână.

    La o cană de 250 ml de apă clocotită se pun trei lingurițe de flori de soc uscate. Pentru un efect mai puternic se poate adăuga și o linguriță dintr-o tinctură de fructe de soc.

    Ceaiul de soc se poate consuma între 1-3 luni în funcție de câte kilograme dorim să pierdem, rezultatul se va vedea încă din prima lună, cu pierdere între 4-7 kg.

    Consumul de ceai din flori de soc este contraindicat în doză mare și pe o perioadă lungă

    Supradozarea poate duce la intoxicații, vomă, iritații ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăți respiratorii sau convulsii.

    Contraindicațiile sau efectele adverse ale consumului de ceai de soc sunt asociate cu excesul de ceai (mai mult de șase căni pe zi) sau cu existența unor afecțiuni cronice.

    Consumul excesiv (mai mult de 200 g de fructe sau 200 ml de tinctură nediluată) este asociat cu tulburări gastrointestinale, arsuri stomacale și deshidratare.

    Consumul ceaiului de soc are un important rol în scăderea nivelului zahărului din sânge, deci mare atenție la persoanele cu diabet.

    Antioxidanții din ceaiul de soc stimulează imunitatea, dar consumat de persoanele care suferă de boli ale sistemului imunitar poate agrava anumite simptome ale unor boli precum artrita reumatică, scleroza multiplă, boala Crohn sau lupus

    Copiilor sub 12 ani li se poate administra maxim o cană pe zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri