Caută
Close this search box.

Consiliera fostului premier Viorica Dăncilă, anchetată pentru aproape 300 de fapte, ar fi distrus probe importante

Consiliera fostului premier Viorica Dăncilă, anchetată pentru aproape trei sute de fapte, ar fi distrus probe! Informația apare în motivarea judecătorilor care, săptămâna trecută, au arestat-o preventiv pe Daniela Coța.

În motivarea instanţei cu privire la decizia de arestare preventivă faţă de inculpata C.D.G, se reţine că judecătorul a apreciat că probele administrative în cauză, în mod rezonabil pot crea unui observator obiectiv suspiciunea că inculpata C.D.G alături de alt inculpat au comis infracţiunile de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată şi delapidare în formă continuată.

Din argumentele expuse s-a apreciat că:

inculpaţii au produs şi au distrus sau ascuns probe pentru a crea aparenţă de legalitate şi a împiedica aflarea adevărului în cauză;
la acest moment, lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă pericol pentru ordinea publică, pericolul social generat de gravitatea faptelor şi rezonanţa socială.
Pe cale de consecinţă, s-a constatat existenţa stării de pericol social reprezentată de lăsarea inculpaţilor în libertate şi a riscului ca aceştia să aducă atingere bunei desfăşurări a procesului penal, precum şi îndeplinirea condiţiilor necesităţii măsurii arestării preventive precum şi a proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri