Caută
Close this search box.

Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu consultant al Guvernului pe fonduri europene

alexandru cumpănaşu

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențile, este în prezent consultant al Guvernului Orban pe fonduri europene.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României a fost desemnată printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 27 aprilie, să facă parte dintr-un organism consultativ, coordonat de Ministerul Fondurilor Europene, spune Digi24.

Reprezentanți ai Guvernului au declarat pentru Digi24.ro că este vorba despre „o eroare birocratică, au fost preluate propuneri mai vechi aflate în circuit care nu au fost actualizate”. Potrivit acelorași surse, decizia va fi revizuită.

Mai exact, organizația condusă de Alexandru Cumpănașu a fost inclusă în Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri, odată cu decizia Guvernului de înființare a acestuia.

Acest comitet are rol consultativ în elaborarea și implementarea programelor operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.

Din el fac parte peste 30 de instituții și organizații, precum Academia Română, Asociația Constructorilor de Automobile din România, Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Sanofi ori Coaliția pentru Dezvoltarea României.

În decembrie 2019, Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri