Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă depusă de parlamentarii PSD împotrivia ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

În discusul său, Florin Cîțu i-a atacat dur pe inițiatorii moțiunii de cenzură, strigându-le de la pupitrul Parlamentului: ”Cât de ticățoși să fiți? V-a picat l-a stomac că am gestionat bine criza. Voi sunteți niște țepari, i-ați pus pe oameni să facă credite și acum le plătim noi”, și-a început Cîțu discursul.

Social democrații îi reproșează lui Cîțu „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”. În moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD îl acuză pe ministrul finanțelor că „este mai nociv decât pandemia”.

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.

„Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, mai scriu social-democraţii în moţiunea simplă în care se propune demiterea ministrului Finanţelor.

312 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =