Caută
Close this search box.

Donald Trump a părăsit conferința de presă, după un dialog agresiv cu jurnaliștii: Nu mă întreba pe mine asta, întreabă China

trump

Președintele american Donald Trump a încheiat brusc conferința de presă de luni, după un schimb de replici cu jurnaliștii. El i-a spus unei jurnaliste de origine chineză să adreseze Chinei întrebarea pe pe i-a pus-o lui, după care a mai avut un schimb cu o altă jurnalistă, moment în care a declarat închisă conferința de presă și a plecat, relatează CNN.

Weijia Jiang, o jurnalistă CBS NEWS, care este de origine chineză, l-a întrebat pe președintele american, la conferința de presă de luni, de ce crede că testarea pentru coronavirus este o competiție globală, în condițiile în care mai mult de 80.000 de americani au murit de Covid-19. Donald Trump i-a replicat să pună Chinei această întrebare, după care dialogul a escaladat.

„Poate ar trebui să întrebi China lucrul ăsta”, i-a răspuns Donald Trump jurnalistei Weijia Jiang, care s-a născut în China și a emigrat în SUA când avea doi ani. „Nu mă întreba pe mine, întreabă China, ok?”, a continuat președintele, după care a indicat către o altă jurnalistă, Kaitlan Collins, de la CNN, să continue întrebările, dar Weijia Jiang a insistat.

„Domnule președinte, de ce îmi spuneți tocmai mie lucrul ăsta?”, a întrebat Jiang.

„Îți spun ție. Nu spun asta cu dedicație către cineva anume. O spun oricui pune o întrebare obraznică”.

„Nu este o întrebare obraznică. De ce-ar fi?”

Președintele Trump s-a îndreptat apoi către alt reporter pentru întrebări. Kaitlin Collins, CNN, care a așteptat să termine Weijia Jiang, s-a apropiat de microfon.

„Am două întrebări”, a spus ea.

„Nu, e în regulă”, a replicat Trump.

„Dar m-ați indicat pe mine. Am două întrebări, domnule președinte. Pe mine m-ați indicat”.

„Așa e. Dar n-ai răspuns și acum o indic pe doamna din spate”, a spus Trump.

„Am lăsat-o pe colega mea să termine”, a explicat Collins. „Pot să vă pun întrebările?”

În acest moment, Donald Trump a pus capăt conferinței de presă.

„Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc foarte mult”, a spus el și a părăsit grădina unde avea loc conferința.

Senatorul democrat Bernie Sanders a catalogat drept „jalnic” schimbul de replici și a scris pe Twitter că Trump „ester un laș care îi umilește pe ceilalți ca să se simtă el puternic”.

Sursă: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri