Caută
Close this search box.

Dosar penal la o unitate medicală din București, unde 15 pacienți cu COVID-19 au decedat

Procurorii din Sectorul 6 au deschis un dosar penal în care cercetează posibile fapte de zădărnicire a combaterii bolilor, în anchetă fiind vizată o unitate medicală din București. Potrivit acuzațiilor, din cauza nerespectării, de către unitatea medicală, a dispozițiilor legate de prevenirea răspândirii COVID-19, ar au fost infectate 74 de persoane, dintre care 15 au decedat.

Ministerul public transmite, într-o postare pe Facebook, că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București a fost înregistrat, la data de 27.05.2020, dosarul penal cu nr. 4272/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art.352 alin.2 şi 5 din C.P.

“În fapt, s-a reţinut că o unitate medicală din Bucureşti nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID 19 a unui număr de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat”, transmite Ministerul Public.

Totodată, în anunțul autorității se precizează că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

“Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, mai spun procurorii.

În Capitală, a doua zonă cea mai grav afectată de epidemia de coronavirus, după Suceava, au fost mai multe focare de Covid-19. Primul și cel mai cunoscut a fost la Spitalul Gerota, după ce un ofițer MAI în rezervă a mințit cu privire la istoricul său medical și a infectat zeci de alți pacienți și chiar cadre medicale.

Ulterior, un nou focar de Covid-19 a izbucnit la Spitalul Universitar. Acest lucru a dus chiar la înlăturarea din funcție a managerului unității medicale, Adriana Nica.

Amintim de asemenea de ultimul focar de SARS-CoV-2 din Capitală, anunțat de Direcția de Sănătate Publică în urmă cu câteva zile. Este vorba despre un cămin de bătrâni.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a efectuat un control în data de 24.05.2020 și a constatat că erau 75 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, că nu au fost instituite, de catre personalul medico-sanitar și administrativ, toate masurile care sa prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri