Ministerul de Interne reacționează după ce zece persoane din Iași și-au pierdut viața din cauza spirtului contrafăcut.

Marcel Vela susține că s-a demarat o anchetă în acest caz, iar persoana care a comercializat alcoolul sanitar a fost identificată.

În ziua de 24.04.2020, IPJ. Iași s-a sesizat cu privire la faptul ca pe raza judetului Iași, in perioada 15-24.04.2020, au fost inregistrate mai multe decese cauzate de intoxicatia cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool (10).

In urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca o societate comerciala din mun. Iasi a achizitionat de pe raza mun. Bucuresti, in zilele de 10.04.2020 si 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe eticheta precizandu-se ca ar contine alcool etilic.

Societatea comerciala din mun. Iași a distribuit la randul ei acest tip de alcool sanitar, la mai multe societati de pe raza jud. Iasi.

S-a procedat la identificarea acestor societati si ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiza la IML Iași, ocazie cu care, in conținut a fost identificata o concentratie foarte mare de alcool metilic.

A fost identificata persoana din municipiul Bucuresti care a comercializat alcoolul sanitar si societățile comerciale detinute.

În aceasta dimineața au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza mun. București și jud. Ilfov, identificând-se 2 locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic.

În cauză au fost identificate 2 persoane de cetățenie araba, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale.

Dosarul este in cercetare la Parchetul Trib Iasi”, a spus Vela, potrivit Antena 3.

422 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here