Caută
Close this search box.

Orban renunță la puteri în plină pandemie. Anunț bombă. Toată lumea să prezinte scuze

iran

Puterile speciale primite de premier au fost contestate la Bruxelles
”Ne aşteptăm ca guvernul să poată fi în măsură să returneze la sfârşitul lunii mai Parlamentului puterile speciale pe care le-a primit din cauza pandemiei”, a declarat premierul în timpul unei vizite oficiale în Serbia. El crede că cei care l-au acuzat se folosește de epidemie pentru a-și consolida puterea în mod nelegitim, acum ar trebui să ceară scuze țării sale, a scris AFP, preluată de Agerpres.

Așadar, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că va renunța la sfârșitul acestei luni la puterile speciale care i-au fost conferite pe durata stării de urgență.

Măsura a fost contestată atât de pe plan intern, cât și european, Orban fiind acuzat că vrea să slăbească democrația ungară, într-o țară în care statul de drept este deja fragil.

Deosebită îngrijorare a stârnit prevederea potrivită căreia cetățenii puteau fi interogați de poliție dacă recurg la critici pe rețelele de socializare în ce privește modul de gestionare a combaterii epidemiei.

În schimb, guvernul ungar a respins criticile și a dat asigurări că prevederile incriminate de Bruxelles își vor înceta valabilitatea la sfârșitul epidemiei.

”Această ordine juridică specială pe care am introdus-o în Ungaria a permis guvernului şi şefului său să ia rapid decizii grave şi dificile din cauza pandemiei”, a declarat Viktor Orban într-o conferinţă de presă susținută alături de preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

”Toată lumea va avea în scurt timp posibilitatea să prezinte scuze Ungariei pentru acuzaţiile nefondate la adresa sa”, a continuat șeful Guvernului ungar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri