Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan a pus tunurile pe Guvern. „În altă ţară, ministrul de Externe nu mai era în funcţie după un astfel de comunicat”

rareş bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, critică dur, din nou, Guvernul Orban. Acesta este deranjat de comunicat de sâmbătă al Ministerului Afacerilor Externe, pe tema plecării românilor în străinătate, la muncă, în plină pandemie.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România. Eu vreau să aflu de ieri cine a dat acel comunicat prin care MAE se spală pe mâini cu privire la situația unor români. Nu ai voie să fac așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că este absolut necesară evitarea politizării subiectelor legate de politica externă, precum şi a luării de poziţii care pot afecta, în mod nemeritat, reputaţia corpului diplomatic şi consular al României, ca urmare a declaraţiilor presedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, care a afirmat că aşteaptă ca „diplomaţii să lase încremenirea în proiectele de salon şi să verifice ceea ce presa românească sau străină prezintă zilnic ca fiind suferinţele muncitorilor români”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri