Caută
Close this search box.

Ședință mare la Guvern. Petrecerile de weekend i-ar putea costa pe români revenirea la starea de urgență

Ludovic Orban a convocat duminică o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Această reunire a fost făcută după ce regulile de distanţare socială au fost încălcate în repetate rânduri în acest weekend.

Ludovic Orban participă la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă!
În plus, toată lumea se aşteaptă la o Hotărâre de Guvern începând de luni cu privire la măsurile din starea de alertă. Începând de luni vor intra în vigoare şi sancţiunile pentru cei care nu poartă masca sau cei care nu respectă regulile de izolare.

Şedinţa are loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Printre cei care vor participa la şedinţă se numără Marcel Vela, ministrul de Interne, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

“Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare” De altfel, Nelu Tătaru a avut o reacţie dură la adresa celor care au participat sâmbătă seara la o petrecere în parcul Herăstrău: “De două săptămâni noi discutăm și cu agenții economici, cu asociații profesionale, cu sindicate, o anumită relaxare.

Relaxare care a venit odată cu sfârșitul stării de urgență. Țin să le amintesc tuturor că România, Guvernul, Ministerul Sănătății, populația, agenții economici sunt totuși în stare de alertă.

Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă.

Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis” (n.n. revenirea la starea de urgență), a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

În primul weekend după relaxarea măsurilor anti-COVID au existat mai multe incidente. Printre cele mai importante se numără înghesuiala de la Vama Nădlac unde oamenii chiar au pornit un protest spontan din cauza timpilor mari de aşteptare, petrecerile din parcul Herăstrău, dar şi protestele din faţa Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri