Caută
Close this search box.

Americanii vor să treacă în rezervă arma care l-a ucis pe Soleimani

Au trecut opt ani de când Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au încetat să găsească succesorul pentru drona MQ-9 Reaper, dar acum această armă ar putea fi înlocuită.

Pe 3 iunie, Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii a emis o solicitare de informații pentru o aeronavă de luptă fără echipaj, de nouă generație, cu capacități de atac, informații, supraveghere și recunoaștere, iar primele astfel de drone se așteaptă a fi testate în 2031.

Astfel, Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii le-a solicitat companiilor în cauză să prezinte idei pentru fabricarea unei noi drone de vănătoare pentru a înlocui modelul MQ-9 Reaper. În noile drone se vrea incorporarea inteligenței artificiale.

Companiile ar trebui să ofere autonomie, AI, „învățare automată, inginerie digitală, sisteme de misiune deschisă (OMS) și tehnologie atrăgătoare”, printre alte atribuții, potrivit RFI, postat pe 3 iunie. Sistemele de misiune deschisă sunt proiectate pentru a fi modulare și ușor de actualizat pe toată durata de viață a sistemului. Ingineria digitală permite dezvoltatorilor să simuleze piese prin modele de computer înainte de dezvoltare.

Deși Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii nu au solidificat o strategie de achiziție, intenționează să organizeze mai multe competiții în vederea noii drone. Acest ultim efort ar marca a doua oară Air Force a încercat să înlocuiască MQ-9 Reaper, fabricat în prezent de General Atomics.

În 2017, americanii au efectuat mai multe misiuni cu modelul MQ-9, scoțând, astfel, din peisaj modelul MQ-1 Predator. MQ-1 a fost retras oficial în 2018.

În luna martie, Will Roper, cel mai bun oficial de achiziții al Forțelor Aeriene, a declarat că serviciul lucrează la un studiu care va informa bugetul fiscal pentru 2022 și va prezenta o cale de înlocuire a MQ-9 Reaper.

Altfel, Qasem Soleimani, liderul temutei Forțe Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, a fost asasinat de armata americana în luna ianuarie a acestui an. Rachetele care au distrus mașina în care se afla generalul au fost trase, potrivit unor surse din Administrația Trump, de o dronă MQ-9 Reaper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri