Caută
Close this search box.

Ați simțit și azi cutremurul? Seismele nu se mai opresc în România

În ultima perioadă cutremurele au început să fie tot mai dese în România. Cel mai recent a avut loc astăzi, 28 iunie, în Vrancea, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Conform datelor oferite de INFP, cutremurul s-a produs duminică, la ora 14:47, la adâncimea de 85 de kilometri, având o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimți cel mai puternic în Vrancea, dar și în așezările apropiate.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 73km E de Brașov, 93km NE de Ploiești, 99km S de Bacău, 121km V de Galați, 123km NV de Brăila, 146km N de București, 162km NE de Pitești, 181km SV de Iași, 186km E de Sibiu, 210km N de Ruse.

Patru cutremure în doar 48 de ore

Un alt cutremur s-a produs recent, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Banat, și a fost al patrulea dintr-o serie consecutivă, în doar 48 de ore. A avut magnitudinea de 3 grade pe Scara Richter.

De asemenea, joi, alte trei cutremure au avut loc în aceeași zonă a țării. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de vineri dimineață a avut magnitudinea de 3 grade pe Scara Richter și s-a produs la adâncimea de 4 kilometri, în județul Mehedinți, conform Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri