În ultima perioadă cutremurele au început să fie tot mai dese în România. Cel mai recent a avut loc astăzi, 28 iunie, în Vrancea, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Conform datelor oferite de INFP, cutremurul s-a produs duminică, la ora 14:47, la adâncimea de 85 de kilometri, având o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimți cel mai puternic în Vrancea, dar și în așezările apropiate.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 73km E de Brașov, 93km NE de Ploiești, 99km S de Bacău, 121km V de Galați, 123km NV de Brăila, 146km N de București, 162km NE de Pitești, 181km SV de Iași, 186km E de Sibiu, 210km N de Ruse.

Patru cutremure în doar 48 de ore

Un alt cutremur s-a produs recent, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Banat, și a fost al patrulea dintr-o serie consecutivă, în doar 48 de ore. A avut magnitudinea de 3 grade pe Scara Richter.

De asemenea, joi, alte trei cutremure au avut loc în aceeași zonă a țării. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de vineri dimineață a avut magnitudinea de 3 grade pe Scara Richter și s-a produs la adâncimea de 4 kilometri, în județul Mehedinți, conform Mediafax.

274 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here