Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu susţine că aceia ce poartă mască o fac „de dragul de a o purta”

psd

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că ”lumea poartă mască, dar poartă de dragul de o purta, nu poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”.

El a mai spus că varianta aleasă de PNL, ”aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament, este cea mai proastă”.

”Părerea mea că calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţa această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară şi nu numai chiar o dezbatere publică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a acuzat Guvernul că a pus un glob de sticlă în jurul informaţiilor privind îmbolnăvirile. Ciolacu a explicat că nu se referă neapărat la faptul că numărul de îmbolnăviri nu este real, ci că raportarea cazurilor se face în funcţie de interesele Guvernului.

”Este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să-i spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint. Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă. Categoric, mâine o să depun conflict constituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie , se face numai şi numai prin lege”, a mai declarat Ciolacu.

”Lumea poartă mască, dar poată de dragul de o purta, nu poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”, susţine Ciolacu. Liderul PSD acuză o lipsă de credibilitate clară în ceea ce priveşte deciziile luate Guvern.

În legătură cu faptul că Legea 55/2020 prevede că doar instituirea stării de alertă se votează în Parlament, nu şi prelungirea acesteia, preşedintele social-democrat susţine că nu trebuia specificat în lege, întrucât Constituţia este deasupra tuturor legilor.

Premierul Orban a criticat faptul că unii politicieni au un comportament iresponsabil prin instigarea romanilor de a nu respecta regulile în această perioadă.

„Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, în viaţa politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele care au fost prezentate public că avem un nivel de răspândire destul de îngrijorător, avem, în mod constant, în ultima săptămână, peste 300 de noi cazuri pe zi, numărul persoanelor care au fost diagnosticate pozitiv în ultima săptămână este mai mare decât numărul persoanelor vindecate, ca atare există o tendinţă de creştere a numărului de cazuri active. Ne aşteptam la o astfel de creştere. Creşterea încă nu este o creştere care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere şi aceasta este asociata măsurilor de relaxare pe care le-am luat”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a subliniat că starea de alertă va dura cât va fi necesar.

„Atât timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine ridicat este necesară starea de alertă. Este cadrul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii romanilor”, a arătat el.

Duminică, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romascanu, a susţinut că Guvernul manipulează şi ascunde adevărul cu privire la cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri